logo
notfound

Szilágyi Szilárd

szilard@szeressjol.hu
  • Beosztás: Vezető tréner

16 évesen került a kezembe Eric Berne – Emberi játszmák című könyve. Lenyűgözött az emberi érintkezések sokszínűségének magyarázata. A közérthető meghatározások egyszerűbbé és elfogadhatóvá tették a naponta megtapasztalt félreértéseket. S bár érdekelt a pszichológia,  mégis a műszaki főiskolát választottam. Biztonságot nyújtott a sarkosság, az eredmények reprodukálhatósága.
Rövid idő múltán azonban már egy másik pszichológus – Elliot Aronson – könyvét bújtam, s nem győztem betelni a szociálpszichológiai kutatások számomra meglepő eredményeivel. Kommunikációs tanácsadóvá váltam, jól éreztem magam tréning helyzetekben és a kreatív megoldások megtalálásában, kivitelezésében.
Munkám során óhatatlanul szembesültem sikerekkel és tragédiákkal, melyeket empátiával, de távolságtartással kezeltem. Megnyugtató volt számomra, hogy elkerülhetem a személyes bevonódást. Bizonyos értelemben komfortos volt a szociálpszichológia távolságtartása az egyén problémáitól.
S bár már akkor is jelentős számban találtak meg azok, akik személyes nehézségeikre kerestek megoldást, felmentettem magam azzal, hogy nincs kompetenciám a kezelésükhöz.
Akkori bizonytalanságom arra volt elég, hogy a viselkedéstant állatokon – mivel régóta foglalkozom lovakkal, így lovakon – tanuljam. Etológiai kitérőm nemcsak számtalan apró fölismeréssel gazdagított, hanem türelemmel és bátorsággal is, így szembe mertem nézni magammal, félelmeimmel, vágyaimmal.
Az emberi tudás, tanulás, viselkedés megértése indított arra, hogy előbb life coach, majd viselkedéselemző legyek, a mások megsegítése iránti elkötelezettségem pedig ahhoz járult hozzá, hogy pszichológiai tanácsadóvá váljak.
Örömmel veszek részt a Szeress jól! projekt tréningjein, s tudásomat, tapasztalatomat boldogan osztom meg a résztvevőkkel!

Gottman Approved Member

Copyright @2018 Whitehall's Kft. Minden jog fenntartva.